fbpx
Categories
Актуално

Търпение и здрава храна

Автомобилът на технологичната компания Apple може би ще се появи едва през 2026 година

Автомобилът на технологичната компания Apple може би ще се появи едва през 2026 година

Изкушените от електрическите автомобили отдавна с интерес очакват появата на често одумвания в медиите Apple Car. Но технологичната компания не бърза и вероятно внимателно опипва не само почвата на пазара, но и технологичните качества на вероятно една от най-очакваните коли на бъдещето.

В рамките на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас се заговори, че електромобилът на Apple вероятно ще бъде показан през 2026 година, като цената му се очаква да бъде около 200.000 лева. От доста време експерти обръщат внимание, че компанията от Силициевата долина целенасочено патентова открития, които най-вероятно са свързани със съвременната мобилност: самостоятелно затъмняващи се стъкла, нов вид окачване, мултифункционални седалки.

Всичко това може да се тълкува и като знак, че Apple действително работи върху собствен автомобил, а не само върху създаването на своя мобилна услуга, основана на автономно движещи се превозни средства. Спекулациите, че се експериментира с аксесоари, свързани с радарни детектори и антирадари за коли не се потвърдиха.

През годините се появяват различни слухове, например че така нареченият Apple Car ще се произвежда в сътрудничество с Hyundai или Kia, които също бяха отхвърлени от корейците. Самата технологична компания отказва да коментира евентуални планове за собствен автомобил.