fbpx
Categories
Feng Shui

Как да бъдем харизматични

Има възможност да повлияем положително на личното излъчване

Независимо от пол, фигура или облекло, съществува неписан идеал за красота, който е универсално валиден. Говорим за особена форма на вътрешна красота, която не може да фиксираме по външни белези и наричаме харизма. Това е по-скоро чувство. Така например често ни се струва, че помещението става една идея по-светло, когато подобен човек се появи.

Харизматичните хора не са просто симпатични, те привличат хората и сякаш самите те винаги лесно се справят с живота. Вероятно защото и по-лесно им се отдава да привличат щастието и успеха. Но защо някои от нас имат повече, други по-малко харизма? Всъщност всички искаме да сме симпатични и подвластни на положително мислене. Но нерядко страдаме от липса на мотивация, ставаме песимистични и увесваме нос.

Ако искате да откриете и насърчавате харизмата, следва да възприемате своите най-добри качества като дарба или подарък. Гръцката дума „харизма“ може да се преведе като „дадено с висше“. Някои хора успяват по-добре да разкрият и разопаковат тези подаръци, да им се радват и да споделят радостта с околните.

Тук не говорим единствено за положително мислене техники. Най-големият враг на харизмата е ежедневният стрес, на който сме подложени, който нерядко води до невъзможност за справяне с паник атаки.

Затова на първо време трябва да се постараем да ограничим и разградим стреса. Тук могат да ни помогнат медитации или техники за дишане. Така ще успокоим и стабилизираме нервната си система, тялото ни ще се почувства обгрижено, а проучвания показват, че „обгрижените“ клетки на организма променят излъчването си.

Другото важно условие за харизма е стабилното изграждане на положително излъчване. Тук вече говорим за енергия. Ако се опрем на познанията от теорията на резонанса и сърдечната кохерентност, то положителните чувства действително имат повече положителни трептения в сравнение с останалите. И без да се задълбаваме в научната литература, всеки един от нас го изпитвал: често интуитивно долавяме настроението на човека до нас. А то се променя в зависимост от енергията, т.е. чувствата, която той носи в себе си.