fbpx

Екипът

Ралф Петров

Възпитаник на 91 Немска езикова гимназия и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, със специалност „Немска филология“. През 1988 започва работа като преводач и говорител в Българското национално радио. От 1992 година е активен в издателската дейност, когато на българския пазар излиза първото официално лицензно преводно издание – младежкото списание POPCORN. От 2002 година Ралф Петров е издател на българското издание на голямата в Европа автомобилна медия AUTO BILD, която у нас е добре позната като списание, интернет сайт и активно присъствие в социални медии. Паралелно с журналистическата си дейност Ралф Петров развива активно представителство на водещи международни панаири, на които български производители и търговци имат възможност да представят своите продукти на световния пазар и да предприемат активни маркетингови мероприятия за тяхната реализация. Сред тях едни от най-важните за българския бизнес са водещият световен железопътен форум InnoTrans и мултимедийният панаир IFA, международното изложение за играчки Toy Fair в Нюрнберг и фармацевтичният панаир Expopharm, провеждан в Мюнхен и Дюселдорф.

Методи Влъчков

Средното си образование завършва в 33-то единно политехническо училище в София, а висшето във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ със специалност „Икономика и управление на търговията“. Първоначален опит в областта на финансите и счетоводството събира по време на работата си към Столична община и в Министерството на правосъдието. Във фокуса на проектите му са автоматизацията на счетоводната дейност, цялостният контрол и анализ на финанси, планиране, ръководство и оценка на разнородни стопански дейности. От 2005 г. е управител на консултантска и счетоводна компания „Топик Сервиз“ АД и ръководи дейността по договори на дружеството с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, свързани с изготвянето на счетоводна, техническа и правна експертиза на гражданските летища за обществено ползване във Варна и Бургас. В рамките на договор с Националната компания „Железопътна инфраструктура“ екипът на Методи Влъчков изготвя концесионен анализ в железопътна секция Враца и пристанищен терминал Видин-юг. Методи Влъчков работи и като консултант в екипа за подготвителни действия за възлагане на държавна концесия на летище София. Владее английски и руски език.

Димитър Пешев

Завършил 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов” в София и Университета за национално и световно стопанство, специалност „Международни икономически отношения“. От 2010 г. работи като редактор в българското издание на списание AUTO BILD България. Първите си журналистически статии пише още като ученик в 11-и клас. Макар интересът на Димитър Пешев да е насочен традиционно към автомобилите, в журналистическата си работа е автор на журналистически материали и интервюта в областта на историята, медицината и лайфстайла. Негови текстове и авторски снимки са публикувани в издания като „Авто Труд“, „Мастер Тунинг“, Top Gear България, информационна агенция Speed-Press и множество онлайн портали. Успешно е завършил редица обучения за безопасно шофиране и овладяване на автомобила в критични ситуации. Владее немски, английски и италиански език. Димитър Пешев е един от основателите на „Софийски автомобилен ретро клуб“. Има богат опит в поддръжката на бизнес профили в социалните мрежи, адаптацията и създаването на видеосъдържание за класически и онлайн медии. Пристрастен към пътуванията, по възможност с автомобил. Притежава и свидетелство за управление на МПС категория С.